ایسنا/کردستان رییس شورای وحدت و عضو ستاد آیت الله رییسی در استان کردستان گفت: آیت الله رییسی یکسری برنامه های استراتژیک را با شعار “دولت مردمی و ایران قوی” به صورت کلی ارائه داده است که منافع مردم در آن ترجیح داده شده و مقرر شده که گفتمان وی بر اساس دغدغه های مردم باشد.
دکتر شاهین فکور در گفت و گو با ایسنا در رابطه با اهمیت انتخابات اظهار کرد: در هر جامعه ای مشارکت یکی از مولفه های نظام مردم سالاری است؛ به ویژه در نظام مردم سالاری دینی که تبلور این امر است، مشارکت می تواند نشان دهنده مشروعیت و احترام گذاشتن به رأی مردم باشد.
وی مشارکت سیاسی را یکی از انواع مشارکت در این راستا ذکر کرد و افزود: انتخابات، ساده ترین و مهم ترین نوع مشارکت سیاسی است و بر اساس قانون اساسی حق قدرت انتخاب به مردم داده شده است.
رییس ستاد آیت الله رییسی، در استان کردستان به تفاوت اصلی بین انتخابات ایران و سایر کشورهای خارجی اشاره کرد و افزود: انتخابات در اکثر کشورهای خارجی حزب محور است و یک رفتار سیاسی محسوب می شود، اما در ایران انتخابات فرآیندی شخص محور است و رفتاری اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی محسوب می شود که به ویژه این امر در انتخابات 1400 با توجه به شرایط کنونی، نمود عینیی می یابد و حضور مردم در پای صندوق های رأی می تواند یک رفتار اقتصادی باشد.
وی شرایط اقتصادی و معیشتی چند سال اخیر کشور را نا مطلوب و نیازمند تحول اقتصادی و اجتماعی ذکر کرد و ادامه داد: افزایش تورم نقطه به نقطه، کاهش ارزش پول ملی، تبعیض و ناعدالتی در توزیع سرمایه های اجتماعی و کم رنگ شدن سبک زندگی ساده زیستی، عوامل اصلی ایجاد تحول در زمینه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است و بر همین اساس انتخابات 1400 فراتر از یک رفتار سیاسی است و مردم اگر خواهان تغییر هستند، باید از طریق دموکراسی و مشارکت در انتخابات اعتراض و نارضایتی خود را بیان کنند.
به گفته فکور، با توجه به شرایط کنونی کشور نباید انتظار زیادی هم از مردم داشت، بلکه باید به آن ها حق داده شود، چرا که مردم دلسرد و نگران هستند، اما ما می گوییم که علی رغم این کم و کاستی ها مردم نباید نا امید شوند؛ ایران و به تبع آن استان کردستان، کشور بسیار غنی و ثروتمندی است و هنوز ظرفیت های زیادی برای توسعه و پیشرفت وجود دارد.
وی با تاکید بر اینکه کردستان، استانی بسیار غنی به لحاظ منابع طبیعی، معادن، مرز، دامداری و گیاهان دارویی است ادامه داد: متاسفانه کردستان با وجود ظرفیت های فراوان برای توسعه، مورد غفلت مدیران و تصمیم گیری های کلان واقع شده است و به تعبیری می توان گفت که مورد غفلت مدیران سیاسی استان شده و این در حالی است، که کردستان به مدیر سیاسی هیچ احتیاجی ندارد، بلکه مدیران استان باید در ابتدا متخصص، با برنامه، مجرب، دلسوز، صادق و بعد سیاسی باشند.
این استاد دانشگاه، دو جمله آیت الله رییسی مبنی براین که “منافع مردم باید به هر منفعت دیگری ترجیح داده شود و دولتمردان نباید زیاد درگیر مسایل سیاسی و حاشیه شده و از ظرفیت های کشور غافل شوند” را مصداق بارز استان کردستان توصیف کرد و افزود: مدیران استان به واسطه کار سیاسی وارد عرصه شده و از ظرفیت های توسعه استان غافل مانده اند، بنابران باید به مردم ایران و کردستان بیش از پیش امید تزریق شود.
وی صداقت، پاکدستی، ساده زیستی، مستقل و فساد ستیز بودن را مولفه های انتخاب اصلح ذکر کرد و گفت: مردم ایران نجیب ترین مردم جهان هستند، و ما به آن ها نوید می دهیم که هنوز امید است و باید همچون سنوات گذشته با بهره مندی از دموکراسی اعتراض خود را بیان کرده و در انتخابات مشارکت داشته باشند.
فکور با بیان این جمله که کردستان استانی فقیر به لحاظ منابع نیست بلکه از فقر توجه رنج می برد عنوان کرد: مردم کردستان همیشه دو رویکرد مهم پایبندی به نظام و ارسال پیام به دولت را با حضور در ادوار گذشته انتخابات نشان داده اند، اما متاسفانه هیچگاه این پیام در تصمیم گیری ها مورد توجه قرار نگرفته است، اما این بار انتظار می رود که در برابر وعده ها، به پیام مردم کردستان توجه و مشکلات آن رفع شود.
این استاد دانشگاه، بیان کرد: تزریق امید به مردم امری ضروری است و مردم نیز باید بدانند که ایجاد تغییر و تحول نیازمند همت آنان است، همچنین خواص هم باید صادقانه پای کار باشند و برای مردم احترام قایل شوند.
وی افراد تایید شده توسط شورای نگهبان را برای انتخابات ریاست جمهوری، نماینده نظام دانست و افزود: نامزدهای مورد نظر در ستادها باید صادقانه معرفی و در مقابل، سایر نامزدها نیز صادقانه نقد شوند و انتظار می رود که نامزدها در مناظرات حد را رعایت کرده و به شعور مردم احترام بگذارند.
رییس شورای وحدت استان کردستان، در ارتباط با ستاد انتخاباتی شورای وحدت در استان بیان کرد: شورای وحدت تشکیلاتی شناسنامه دار، دارای صدق و متشکل از اساتید دانشگاهی و چهره های اجتماعی استان است که رسالت آن فقط انتخابات نیست، بلکه در دو مقطع انتخابات و پسا انتخابات برنامه ریزی کرده است.
وی مبنای برنامه شورای وحدت استان کردستان را با عنوان راهکارهای توسعه اقتصادی استان با هدف مشورت، همفکری و ارائه برنامه، نقد و مطالبه گری عنوان کرد و افزود: امید است در دولت آینده این ساختار پایدار بماند و با رویکردی مطالبه گری و علمی و به دور از سیاسی گری به رفع مشکلات مردم استان بپردازد.
فکور گفت: در حال حاضر چالش های اقتصادی، مزیت های نسبی و راهکارهای توسعه استان کردستان توسط تیم متخصص و علمی شورای وحدت تدوین شده و به خدمت آیت الله رییسی ارائه شده و مبنایی برای مطالبه گری شورا بعد از انتخابات قرار گرفته است.
وی در ادامه عنوان کرد که آیت الله رییسی یکسری برنامه های استراتژیک را با شعار “دولت مردمی و ایران قوی” به صورت کلی ارائه داده است که منافع مردم درآن ترجیح داده شده و مقرر شده که گفتمان وی بر اساس دغدغه های مردم باشد، همچنین مقرر شده که برای هر استانی یک مصاحبه نیم ساعته ارائه دهد.
رییس شورای وحدت استان کردستان، آیت الله رییسی را فردی ساده زیست و صادق و فرا جناحی توصیف کرد و یادآور شد: عمل گرا، مرد میدان بودن، کاریزما و دارای کرامت بودن از خصایص مهم این نامزد انتخاباتی است.
انتهای پیام
منبع:ایسنا