تاریخ انتشار : دوشنبه 25 اکتبر 2021 - 22:38
کد خبر : 20548

آیا هپاتیت B قابل پیشگیری است؟

آیا هپاتیت B قابل پیشگیری است؟

 رئیس گروه بیماری های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: با تزریق واکسن می توان از ابتلا به بیماری هپاتیت B پیشگیری کرد. فیض الله برزگر در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: واکسن هپاتیت B در سه مرحلـه تزریـق مـی شـود و حتـی در دوران بارداری و شیردهی هم قابل

آیا هپاتیت B قابل پیشگیری است؟

 رئیس گروه بیماری های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: با تزریق واکسن می توان از ابتلا به بیماری هپاتیت B پیشگیری کرد.

فیض الله برزگر در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: واکسن هپاتیت B در سه مرحلـه تزریـق مـی شـود و حتـی در دوران بارداری و شیردهی هم قابل تزریق است و حداقل به مدت ۱۵ سال به آزمایش یا دریافت واکسن مجدد نیاز نیست.

وی با اشاره به اینکه چه کسانی باید واکسن هپاتیت B را دریافت کنند؟ اظهار کرد: افرادی خاص حرفه های پزشکی، خانواده هایی که دارای فرد هپاتیت مثبت هستند که زیر یک سقف و از یک سفره غذا می خورند، پرسنل شهرداری، زندانیان، کارکنان خانه سالمندان، افراد دارای هپاتیت  C و افرادی که تحت درمان با داروهای سرکوبگر ایمنی هستند باید واکسن هپاتیت B را تزریق کنند.

وی ادامه داد: هم چنین افراد دیابتی، کودکان مراکز اصلاح وتربیت، کودکان عقب مانده ذهنی وپرسنل این اماکن، آتش نشانان، امدادگران اورژانس و افراد دارای رفتار های پر خطر جنسی، رفتگران شهرداری، تمام زندانیان، ساکنان گرم خانه ها و افراد بی خانمان و غسالها هم باید واکسن این بیماری را برای پیشگیری تزریق کنند.

برزگر ادامه داد: پیشگیری در صورت تماس با عامل بیماری هپاتیت B این درمان باید در مدت حداکثر هفت روز بعد از فرورفتن سوزن آلوده و دو هفته بعد از تمـاس جنسـی مشـکوک انجام شود.

وی اضافه کرد: اگر شما مبتلا به هپاتیت B هستید نگران نباشد و واقعیت را به همسرتان بگویید تا حتماً قبل از ازدواج همسرتان واکسـن را به صورت کامل دریافت کند تا خطری او را تهدید نکند.

وی تصریح کرد: تا کامل شدن دوره واکسن در تماس هـای جنسـی از وسایل مراقبتی و پیشگیری استاندارد استفاده کنید.

رئیس گروه بیماری های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: هپاتیت B حاد میتواند به شکل یک عفونت خاموش باشد و شایعترین علایم این بیماری مشـابه بـا سـرماخوردگی اسـت و فقط یک درصد از بیماران در هنگام عفونت حاد علایم شدیدی مانند تـب، تهـوع و اسـتفراغ، کاهش اشتها، زردی پوست یا چشم، درد عضلات و استخوان ها را نشان می دهند.

برزگر با اشاره به علایم هپاتیت B مزمن ادامه داد: بیشتر کسانی که عفونت مزمن دارند تا مدت زمانی بدون علامت باقی می مانند و در واقع مبتلا به نوع غیرفعال می شـوند.

وی بیان کرد: برخی از بیماران ممکن است بعضی از علایم ذکر شده در هپاتیت حاد را نشان دهند.

وی تاکید کرد: عفونت طـولانی مـدت یـک بیماری جدی بوده و در این افراد تشخیص میزان التهاب در کبد و شمارش عامل بیماری زا در خـون ضـروری اسـت.

برزگر افزود: در این حالت نگران نباشید درمان های موجود می تواند فعالیت عامـل بیمـاریزا را متوقـف کنـد و آن را دوبـاره بـه حالـت غیرفعال برگرداند.

منبع: ايسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها