تاریخ انتشار : یکشنبه 21 نوامبر 2021 - 20:14
کد خبر : 112535

خانه یا سردخانه!

خانه یا سردخانه!

ایسنا/بوشهر شاید کمی عجیب باشد، شاید هم زیاد بی رحمانه؛ اما این انتخابی است که این روزها برای همه آدمها روی میز تصمیم گیری در دسترس گذاشته شده. اینکه بماند و زندگی کند یا برود و تعدادی را هم با خود گرفتار کند… پس از پدیدار شدن اولین آثار ورود ویروس کرونا به کشور و سپس

خانه یا سردخانه!

ایسنا/بوشهر شاید کمی عجیب باشد، شاید هم زیاد بی رحمانه؛ اما این انتخابی است که این روزها برای همه آدمها روی میز تصمیم گیری در دسترس گذاشته شده. اینکه بماند و زندگی کند یا برود و تعدادی را هم با خود گرفتار کند…

پس از پدیدار شدن اولین آثار ورود ویروس کرونا به کشور و سپس شیوع سریع آن و نفوذ به همه نقاط، همه تکیه و تمرکز ستادهای مبارزه با کرونا برای پیشگیری از ابتلا مردم به بیماری کووید ۱۹ پرهیز از سفر و تردد غیرضروری در داخل و یا بیرون شهرها بوده است. با این وجود مردمی از شمال و جنوب و شرق و غرب کشور، بی توجه به هشدارها، ضرورت نجات جامعه انسانی، و اهمیت سلامت و خطرات بیماری اقدام به مسافرت کرده و جاده های شلوغ و پر از ترافیک را رقم زدند.

این رفتارها و تداوم سفر و ترددها در سراسر کشور منجر به بالا رفتن آمار مبتلایان و در نهایت قربانیان ویروس کرونا و در ادامه طرح های مختلفی از جمله تب سنجی در ورودی شهرها، اعمال محدودیت و اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی شد که بر مبنای آن ورود خودروهای غیربومی به استان ها ممنوع شده است.  

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا روز دوشنبه ۱۱ فروردین ماه، از جریمه ۵۰۰ هزار تومانی بیش از ۵۰۰۰ راننده متخلف به دلیل عدم رعایت طرح فاصله‌گذاری فیزیکی خبر داد.

صدور ۵۰۰۰ برگ جریمه و توقیف ۷۳۷ خودرو

سردار سیدکمال هادیانفر در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اجرای طرح فاصله‌گذاری فیزیکی عنوان کرد: از زمان شروع اجرای این طرح -تا ۱۱ فروردین- نسبت به توقیف وسایل نقلیه و جریمه خودروهای متخلف اقدام شد و در همین راستا نیز تاکنون ۵۰۰۰ برگ جریمه ۵۰۰ هزار تومانی برای رانندگان متخلف صادر شده است و ۷۳۷ خودرو نیز توقیف شدند.

وی ادامه داد: این جریمه برای افرادی بوده که اصرار به تردد در شهرهای غیر از محل سکونت خود داشتند.

با افراد متخلف و بی‌توجه برخورد خواهد شد

رئیس پلیس راهور ناجا با تاکید بر اینکه قطع زنجیره انتقال کرونا با ماندن در خانه و پرهیز از سفر ممکن است، گفته است: خوشبختانه اکثریت شهروندان با پلیس همراهی دارند اما ماموران با افراد متخلف و بی‌توجهی که سلامت خود و جامعه را به خطر می‌اندازند برابر مصوبات ستاد مقابله با کرونا برخورد خواهند کرد.

شناسایی ۳۱۱۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور

دکتر جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت: از ظهر روز ۱۱ فروردین ماه تا ۱۲ فروردین ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۳۱۱۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شده اند و مجموع بیماران شناسایی شده بر اثر این بیماری به ۴۴۶۰۶ مورد رسیده است.

وی افزود: خوشبختانه تا کنون ۱۴۶۵۶ نفر از بیماران بهبود یافته و ترخیص شده اند و این روند ادامه دارد.

اما نکته نگران کننده در این خصوص آمار جان باختگان است، هر چند تعداد بهبود یافتگان بیماری کرونا نیز قابل توجه است. به گفته جهانپور در طول ۲۴ ساعت گذشته-در فاصله ظهر ۱۱ فروردین تا ۱۲ فروردین۱، ۱۴۱ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در کشور جان خود را از دست دادند و مجموع قربانیان این بیماری در کشور به ۲۸۹۸ نفر رسیده و ۳۷۰۳ نفر از بیماران در وضعیت شدید این بیماری قرار دارند.

مرگ فقط برای همسایه نیست

رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران با بیان اینکه رعایت مسئولیت اجتماعی از سوی مردم، راه شکست زنجیره شیوع کرونا در کشور است، مردم باید بپذیرند این بار مرگ فقط برای همسایه نیست.

سیدحسن موسوی چلک در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه وقتی بحرانی در جامعه‌ای شکل می‌گیرد، بر حسب نوع بحران گستره درگیری مردم نیز متفاوت است، افزود: در بحران زلزله یا سیل عموما مردمی که به طور مستقیم درگیر هستند، تاثیر پذیری و درگیری بیشتری با بحران دارند، اما در خصوص بحران کرونا به عنوان یک موضوع بهداشتی با عوارض اجتماعی، اقتصادی و… این موضوع گسترده‌تر است.

وی در ادامه اظهار کرد: با توجه به راه انتقال این بیماری محوری‌ترین نقش بر عهده مردم است، حتی اگر مردم در هر کجای جهان نقدی به دولت و مسئولین داشته باشند- که ایران هم از این مساله مستثنی نیست- در بحران‌های بهداشتی که به مردم سرایت می کند، طبیعتا مردم نقش محوری در پیشگیری و کنترل آن بحران خواهند داشت.

رئیس انجمن مددکاری اجتماعی با تاکید بر اینکه در موضوع کرونا دو مولفه بهداشت فردی و بهداشت محیط بسیار تاثیرگذار است، تصریح کرد: بهداشت فردی عمدتا متکی به رفتارهای فردی است و بهداشت عمومی هم بین فرد و جامعه تاثیر متقابل دارد.

موسوی چلک ادامه داد: تقاضای ما از مردم به عنوان مددکاران اجتماعی این است که همه مردم فارغ از نقد و مشکلات و نگرانی‌هایی که دارند، برای قطع چرخه انتقال بپذیرند این بار مرگ فقط برای همسایه نیست. اینطور نیست که کسی فکر کند از ابتلا به این بیماری مصون است. هزینه‌هایی که کشور در حال پرداخت آن است بسیار زیاد است و عوارض اجتماعی و روانی این مشکل تازه در آینده نمود پیدا خواهد کرد.

وی ادامه داد: به همین دلیل مردم باید در منازل خود بمانند و برای سلامت خود و اطرافیانشان نهایت مسئولیت پذیری را نشان دهند و گرنه باید هزینه‌های انسانی و مالی زیادی برای این موضوع پرداخت شود.

کرونا با تعارف رفع نمی شود

فرمانده ستاد عملیات مدیریت کرونا در کلان شهر تهران معتقد است برای فیصله یافتن کرونا باید سهم مداخلات و همکاری مردم در این زمینه افزایش یابد و بسته مداخلاتی قوی تری از گذشته اعمال شود.

علیرضا زالی در یک برنامه تلویزیونی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در راستای مقابله با کرونا، اثربخشی و موفقیت این اقدامات را در گروی همکاری و همراهی مردم ذکر کرد و افزود: بررسی های میدانی سطح شهر حاکی از این است متاسفانه برخی از مردم توصیه های موکد بهداشتی و هشدارها را جدی نگرفته و گزارش های نشان دهنده استمرار ترددها و رفتارهای اجتماعی مردمی است.

فرمانده ستاد مقابله با کرونا همچنین یادآور شد که در این مقطع زمانی که با شرایط جدی تری از اپیدمی روبرو هستیم؛  نیازمند تصمیمات و مداخلات جدی تر، بازدارنده تر، کارامدتر و با اثربخشی بیشتری هستیم.

به گفته دکتر زالی بسته مدیریتی و مداخلاتی که در این زمینه باید اعمال شود لازم است که به صورت کاملا پیوسته و یکپارچه دیده شود و نمی توان  در برخی از این مداخلات با قاطعیت عمل کرد و برخی دیگر بدون قاطعیت و حتما باید یک بسته مدیریتی مداخلاتی قوی تر از گذشته اعمال شود.

وی ضمن اظهار تاسف از این که بیش از نیمی از مردم هنوز کرونا را جدی نگرفته اند گفت: اینجا بحث به خطر انداختن سلامت آحاد شهروندی و سرایت بیماری به دیگران مطرح است و با تعارف حل نمی شود. بنابراین به نظر می رسد با این موضوع باید جدی تر برخورد شود.

با این سطح همکاری مردم موضوع به این زودی ها تمام نمی شود

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران  با اشاره به موج ساده انگاری مسئله کرونا در روزهای اخیر اظهار کرد: اگر می خواهیم کرونا را فیصله یافته تلقی کنیم باید سهم مداخلات افزایش یابد و همکاری مردم نیز در این زمینه رو به افزایش باشد.

وی همچنین هشدار داده است که با این حد از مداخلات و این سطح از همکاری مردم قطعا موضوع به این زودی ها خاتمه نخواهد یافت و شاهد تطویل و استمرار حضور کرونا در کشور خواهیم بود. رفتارهای بازدارنده و محدودیت های اجتماعی نیز به این زودی پایان نخواهد یافت مگر این که همگی دست به دست هم داده و با ارائه یک الگوی پیوسته، قاطع و کارآمد موضوع را حل کنیم.

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها