تاریخ انتشار : دوشنبه 8 نوامبر 2021 - 23:37
کد خبر : 81589

خشکسالی؛ آسیبی جدی برای صنعت دامپروری

خشکسالی؛ آسیبی جدی برای صنعت دامپروری

ایسنا/خراسان رضوی رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی با اشاره به اینکه «خشکسالی باعث آسیب جدی به صنعت دامپروری می‌شود»، گفت: دامدار در هنگام خشکسالی به این دلیل که مراتع فقیر هستند، تامین غذای دام، علی‌الخصوص دام سبک را به جیره‌های دستی می‌سپارد و سپس جیره غذایی دام تغییر می‌کند.

خشکسالی؛ آسیبی جدی برای صنعت دامپروری

ایسنا/خراسان رضوی رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی با اشاره به اینکه «خشکسالی باعث آسیب جدی به صنعت دامپروری می‌شود»، گفت: دامدار در هنگام خشکسالی به این دلیل که مراتع فقیر هستند، تامین غذای دام، علی‌الخصوص دام سبک را به جیره‌های دستی می‌سپارد و سپس جیره غذایی دام تغییر می‌کند. درنتیجه حیوان دچار بیماری‌های خاصی خواهد شد.

محمدرضا بهروزیان در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص تغذیه دام با توجه به شرایط خشکسالی اظهار کرد: خشکسالی پدیده‌ای است که منجر به تغییر اکوسیستم، پیشروی کویر، کاهش محصولات کشاورزی و فقیر شدن مراتع می‌شود و باعث آسیب جدی به صنعت دامپروری می‌شود.

وی افزود: دامدار در هنگام خشکسالی به این دلیل که مراتع فقیر هستند، تامین غذای دام، علی‌الخصوص دام سبک را به جیره‌های دستی می‌سپارد و سپس جیره غذایی دام تغییر می‌کند و زمانی که این اتفاق رخ می‌دهد، حیوان دچار بیماری‌های خاصی خواهد شد. مهمترین بیماری‌های دوره خشکسالی بیماری‌های «کلستریدیایی» ناشی از تغییر جیره ‌غذایی، بیماری‌های انگلی داخلی و خارجی و نیز بیمارهای ناشی از کمبود مواد معدنی و ویتامینی است.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: حیوانی که دائما علوفه مصرف کرده است، وقتی ناگهان خوراکش از علوفه به کنسانتره یا نان‌خشک تبدیل می‌شود، در بدنش سم تولید شده و این مساله گاهی موجب مرگ ناگهانی دام می‌شود.

بهروزیان با اشاره به داروهای مخصوص برای تامین ویتامین بدن دام‌ها خاطرنشان کرد: در سال‌هایی که خشکسالی رخ می‌دهد، قاعدتا هم کمیت و هم کیفیت غذای حیوانات تغییر پیدا می‌کند و بدن دام نسبت به ویتامین‌ها دچار کمبود خواهد شد. بنابراین بهتر است دامدار از مکمل‌های ویتامینه نیز برای دام استفاده کند وگرنه بدن حیوان مستعد ابتلا به بیماری‌های مختلف خواهد شد.

وی اضافه کرد: برای مقابله با وقوع چنین بیماری‌هایی در دام‌ها، پیکیج‌های حمایتی از حیوانات و همچنین داروهای ضد انگل می‌توانند تاثیر مطلوب و مفیدی داشته باشند. هرکدام از این داروها و ویتامین‌ها برای مصرف دستور العمل خاص خود و میزان مصرف معین و مشخصی دارد.

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها