طرح تحقیق و تفحص از وزارت نفت تقدیم هیات رئیسه مجلس شد
سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی از کلید خوردن تحقیق و تفحص از وزارت نفت در دوران زنگنه در مجلس خبر داد. علی خضریان در گفتوگو با ایسنا از ارائه طرح تحقیق و تفحص از وزارت نفت در مجلس شورای اسلامی خبر داد و در این خصوص گفت: صنعت هیدروکربوری در جهان از اهمیت
سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی از کلید خوردن تحقیق و تفحص از وزارت نفت در دوران زنگنه در مجلس خبر داد.
علی خضریان در گفتوگو با ایسنا از ارائه طرح تحقیق و تفحص از وزارت نفت در مجلس شورای اسلامی خبر داد و در این خصوص گفت: صنعت هیدروکربوری در جهان از اهمیت ویژهای برخوردار بوده و جایگاه جمهوری اسلامی ایران در این عرصه با در اختیار داشتن جایگاه نخست تجمیعی منابع نفت و گاز و همچنین ظرفیتهای عظیم سرمایهی انسانی متخصص در بخشهای مختلف این صنعت بسیار ویژه است.
وی افزود: با توجه به ناکارآمدیها و اهمالهای مدیریتی تاسف برانگیز در وزارت نفت که منجر به خسارات جبران ناپذیر فراوان به اقتصاد کشور گردیده، طرح تحقیق و تفحص از این مجموعه تقدیم هیأت رئیسه مجلس شده است.
عضو هیات رییسه کمیسیون اصل نود قانون اساسی افزود: در این طرح تحقیق و تفحص به دنبال این هستیم تا پاسخی برای ۱۵ سوال و ابهام در مدیریت جناب زنگنه در وزارت نفت پیدا کنیم:
۱- علت اهمال، قصور و ترک فعل در توسعه برخی میادین مشترک با عدمالنفع و خسارت فراوان چند ده میلیارد دلاری (چند صد هزار میلیارد تومانی) چیست؟
۲- دلایل عدم توفیق در دیپلماسی انرژی و عدم پیگیری و عقد قراردادهای نفتی و گازی در عرصه بینالملل و منطقه با توجه به خسارات فراوان مالی و پولی برای کشور چه بوده است؟
۳- علت شتابزدگی در واگذاری بلاوجه بستههای نفتی EPD و EPC و عدم رعایت اولویت توسعه میادین مشترک نفتی و گازی و لحاظ صلاح و صرفه کشور با توجه به تکلیف قوانین بالا دستی چیست؟
۴- اجرای طرحهای پتروشیمی فاقد زنجیره لازم و تخصیص خوراک به طرحهای غیراولویتدار در مناطق فاقد سند توسعه و آمایش سرزمین با چه توجیهی انجام میپذیرد؟
۵- علت حذف سهمیهبندی سوخت و حذف کارت سوخت و وارد آوردن خسارات فراوان مالی و پولی به نظام اقتصادی کشور چه بوده است؟
۶- علت پافشاری بر شیوه نامه دستوری O&M و عدم التزام به شرایط آن و فلجسازی تولید بر چه مبنایی صورت میگیرد؟
۷- دستاوردهای طرحهای پژوهشی با هزینههای گزاف چه بوده و تشکیل شتابزده پارکهای نوآوری و شکوفایی و تعجیل در واگذاریها به روش BOO با چه هدفی دنبال میشود؟
۸- دلایل اهمال و عدم اهتمام در صدور خدمات فنی و مهندسی در عرصه بینالملل و منطقه چیست؟
۹- علت تغییرات ساختاری در سازمان وزارت نفت بدون مطالعه و پشتوانه علمی چه توجیهی دارد؟
۱۰- بکارگیری و استخدام نیرو در وزارتخانه بر چه مبنایی صورت گرفته است؟
۱۱- علت حذف شتابزده و غیر کارشناسی و بدون مطالعه چندین هزار سمت در وزارت نفت با توجه به آینده روشن صنعت نفت و گاز در تولید صیانتی حداکثری و نیاز مبرم به وجود نیروهای متخصص و تکنسین چه بوده است؟
۱۲- علیرغم گذشت ۸ سال از وزارت جناب زنگنه و در راستای کاهش خام فروشی چرا هیچگونه ظرفیت پالایشی جدید احداث نشده است؟
۱۳- با توجه به سپری شدن روزهای پایانی عمر دولت تدبیر و امید علت انعقاد شتابزده قراردادهای نفتی و گازی چیست؟
۱۴- با توجه به فرسوده بودن تاسیسات نفتی و گازی علت متوقف شدن پروژههای مربوطه در مناطق نفتخیز جنوب و فلات قاره چه بوده است؟
۱۵- نحوه و چگونگی عملکرد در صندوق بازشستگی صنعت نفت کشور شفاف شود.
خضریان در پایان اظهار امیدواری کرد که با توجه به اهمیت این موضوع و لزوم روشن شدن جوانب تخلفات صورت گرفته در وزارت نفت در دوران اخیر، این تحقیق و تفحص با استقبال بالای نمایندگان مجلس روبرو شود.
انتهای پیام
منبع:ایسنا
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0