فصلنامه “الدراسات الادبیّه” منتشر شد
نخستین شماره از دوره جدید، فصلنامه “الدراسات الادبیّه” با موضوع «تصوف و عرفان در ادبیات فارسی و عرب» با همکاری دانشگاه لبنان و رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لبنان منتشر شد. به گزارش ایسنا،انتشار مجله الدراسات الادبیه، از سال ١٣٣٩ از سوی مرکز زبان و ادبیات فارسی دانشگاه لبنان آغاز گردید و سعی داشت
نخستین شماره از دوره جدید، فصلنامه “الدراسات الادبیّه” با موضوع «تصوف و عرفان در ادبیات فارسی و عرب» با همکاری دانشگاه لبنان و رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لبنان منتشر شد.
به گزارش ایسنا،انتشار مجله الدراسات الادبیه، از سال ١٣٣٩ از سوی مرکز زبان و ادبیات فارسی دانشگاه لبنان آغاز گردید و سعی داشت تا حدود زیادی خلأ موجود در مطالعات ادبیات تطبیقی فارسی و عربی را پر کند و پیوند تاریخی میان دو فرهنگ ایران و عرب را بار دیگر برقرار کند،فرهنگی که قرنها در تثبیت ارکان تمدن اسلامی نقش ایفا نموده و امتزاج این دو فرهنگ و ارتباط شان با یکدیگر توانست جریان تازهای در عرصه پژوهش و مطالعات به راه بیاندازد.
انتشار این مجله در دوران جنگ داخلی لبنان متوقف و بار دیگر پس از تقویت رابطه همکاری میان ایران و لبنان، در سال تحصیلی ١٣٧٥-٧٦ انتشار یافت و سپس در سال ١٣٩٥ به دلیل شرایط ناخواسته بار دیگر انتشار آن متوقف شد.
و هم اکنون این مجله بار دیگر وارد عرصه فرهنگ میشود تا به عنوان منبعی ادبی و فکری برای پژوهشگران و به ویژه متخصصان مطالعات ادبی و تطبیقی میان این دو زبان جای خود را باز کند.
کمیتههای فصلنامه از سه گروه تشکیل شده است. گروه شورای مشورتی مجله که شامل اساتید: دکتر غلامعلی حداد عادل، دکتر علی حجازی، دکتر انسیه خزعلی، دکتر مها خیربیگ، دکتر مهدی محقق، دکتر حبیب فیاض، دکتر محمد خاقانی، دکتر. یوسف بکار، دکتر احمد رباح، دکتر عیسی عاکوب، دکتر علی زیتون، دکتر فردوس موسی، دکتر فرید قطاط، دکتر عباس خامه یار، شورای علمی شامل اساتید: دکتر دلال عباس (سردبیر مجله)، دکتر شیرین عبدالنعیم، دکتر بتول مشکین فام، دکتر محمد خاقانی، دکتر علی اصغر قهرمانی، دکتر عیسی عاکوب، دکتر احسان اللواتی، دکتر فردوس موسی
و شورای تحریریه شامل دکتر علی قصیر (مدیر گروه)، دکتر حسن ادیب سلیمان ، دکتر طونی الحاج، دکتر علی نورالدین، خانم مریم میرزاده و خانم هدی فقیه.
در این شماره مجموعه مقالاتی از پژوهشگران کشورمان و دیگر کشورهای عربی با محوریت عرفان و تصوف در ادبیات فارسی و عرب را به دو هر دو زبان میتوان مشاهده نمود. همچنین آلبومی از تصاویر مراسم روز افتتاحیه باز نشر این مجله که در نشست گرامیداشت روز سعدی که توسط رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی در لبنان برگزار شد،زینتبخش این مجله میباشد.
در آینده ای نزدیک، پایگاه رسمی این مجله راهاندازی خواهد شد تا پذیرای مقالات و پیشنهادات اساتید و مخاطبان گرامی باشد و بتوان ارتباط مستمر و سازندهای با آنها برقرار نمود.
منبع:ایسنا
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0