۱۰ هزار میلیارد تومان سررسید اوراق دولت قبل پرداخت میشود
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: در حال حاضر ۱۰ هزار میلیارد تومان سررسید اوراق دولت گذشته را پرداخت میکنیم. میرکاظمی در جلسه شورای اداری شهرستان خلخال اظهار کرد: در بودجه سال آینده تحولات اساسی را انجام خواهیم داد تا در کنار مهار تورم، رشد اقتصادی و ثبات در این حوزه اتفاق بیفتد. وی تصریح
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: در حال حاضر ۱۰ هزار میلیارد تومان سررسید اوراق دولت گذشته را پرداخت میکنیم.
میرکاظمی در جلسه شورای اداری شهرستان خلخال اظهار کرد: در بودجه سال آینده تحولات اساسی را انجام خواهیم داد تا در کنار مهار تورم، رشد اقتصادی و ثبات در این حوزه اتفاق بیفتد.
وی تصریح کرد: نباید به خاطر چند میلیون کارمند و شاغل و افزایش حقوق آنها سایر اقشار جامعه را گرفتار خلق پول کرد در حالی که ما امروز با افزایش هزینههای مردم در زندگی روزمره روبهرو هستیم و در این شرایط بهتر است از خلق پول و سایر مسائلی که به تورم دامن میزند، جلوگیری کنیم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه توسعه متوازن را بر مبنای آمایش سرزمینی ضروری خواند و گفت: متأسفانه در سطح کشور و حتی استانها توسعه نامتوازن به شرایط حساس کشور در رسیدگی بیشتر دامن زده در حالی که باید بیعدالتی را در توزیع اعتبارات از بین برده و به تقویت نظام توزیع عادلانه امکانات کمک کرد.
میرکاظمی افزود: در حال حاضر پروژههای متعددی از سالهای گذشته بر زمین مانده که باید سر و سامان پیدا کرده و بخشی از این پروژهها با سرمایهگذاری بخش خصوصی به سرانجام برسد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: در سال ۱۴۰۱ تاکید و تمرکز ما بر رشد اقتصادی و حرکت به سمت سرمایهگذاری بیشتر در کشور خواهد بود تا ما رشد اقتصادی مناسب و مثبتی را داشته باشیم.
میرکاظمی مشارکت بالای استانها و شهرستانها را در تقویت نظام تجاری و سرمایهگذاریهای کلان یادآور شد و اضافه کرد: تا زمانی که مسئولان و مدیران تمرکزی بر اجرای طرحها و پروژهها نداشته باشند، امکان تحقق اهداف وجود ندارد همان طوری که در بحث واکسیناسیون تمرکز خاصی انجام شد که نتیجه آن را امروز به عینه مشاهده میکنیم.
وی بیان کرد: همه وظیفه داریم به رشد اقتصادی کشور کمک کنیم که در سال ۱۴۰۱ در کنار تأمین منابع برای طرحهای زیربنایی در استانها، بیشترین تزریق اعتبار بر پروژههای اشتغالزا و توسعهمحور خواهد بود.
چهار هزار هزار میلیارد تومان نقدینگی در دست مردم است
رئیس سازمان برنامه و بودجه استفاده از ظرفیت بخش خصوصی را در تکمیل پروژههای نیمهتمام یادآور شد و اظهار کرد: چهار هزار هزار میلیارد تومان نقدینگی در دست مردم است که اگر ۱۰ درصد این نقدینگی به بخش سرمایهگذاری و تولید سوق پیدا کند، بخش عظیمی از پروژههای نیمهتمام، عمرانی و اقتصادی به سرانجام میرسد.
میرکاظمی تصریح کرد: ما از پروژههای اقتصادمحور و اشتغالزا حمایت میکنیم و انتظار داریم در همه مناطق کشور این امر در کنار افزایش ظرفیت صادراتی مورد توجه قرار گیرد.
وی گفت: بودجه متمرکز دیگر به درد نمیخورد و باید به تناسب شرایط استانها و حتی شهرستانها بودجهریزیها انجام شده و با پرهیز از تمرکزگرایی به سمت توزیع منابع عادلانه حرکت کنیم.
میرکاظمی در ادامه سخنان خود افزود: ما باید باری را از دوش مردم برداریم و در قبال ۸۵ میلیون نفر جمعیت کشور مسئولیت بر عهده گرفته و نمیخواهیم با اجرای برخی طرحها به خلق پول و ایجاد نقدینگی بیشتر دامن بزنیم.
وی خاطر نشان کرد: هر چند رتبهبندی و برخی طرحهای دیگر حمایتی از معلمان و کارکنان نیاز است اما به هیچ وجه دنبال خلق پول نیستیم چرا که هر چه قدر منابع بیشتر باشد، ما مجبور هستیم از جیب مردم هزینه کرده و حقوق کارکنان و یا سایر هزینههای جاری را پرداخت کنیم.
دولت در دو ماه اخیر خلق پول نداشته است
رئیس سازمان برنامه و بودجه اضافه کرد: در دو ماه اخیر اجازه ندادیم تا خلق پولی اتفاق بیفتد و تمام تلاشمان بر این است تا این مدیریت را تا پایان سال انجام دهیم تا شرایط اقتصادی کشور بیشتر و بهتر شود.
میرکاظمی مهار تورم را از دیگر رویکردها در سطح کشور توصیف کرد و ادامه داد: در شرایط تورمی هیچ سرمایهگذار راغب به سرمایهگذاری نیست و بهتر است تمرکز جدیتری بر مهار تورم داشته باشیم چرا که تورم ۲۲ درصدی در شأن این مردم نیست.
وی تاکید کرد: قطعا در دولت سیزدهم تاکید بر ثبات و رشد اقتصادی است که در هشت سال گذشته کمتر به این امر پرداخته شده و با سهلانگاری و برخی بیتدبیریها کشور به سمت رشد منفی اقتصادی حرکت کرده است.
میرکاظمی ضرورت ورود بخش خصوصی را در تکمیل پروژههای نیمهتمام با استفاده از توان اقتصادی و منابع درآمدی آنها یادآور شد و اظهار کرد: به راحتی میتوانیم در بحث منابع مالی مدیریت صحیح و درستی را انجام دهیم تا بدون بدهی و یا افزایش و خلق پول نظام اقتصادی را سر و سامان داده و ظرفیت صادرات را افزایش داد.
وی تعامل بیشتر با کشورهای همسایه در حوزه صادرات را ضروری خواند و تصریح کرد: باید تجارت و صادرات در دولت سیزدهم تقویت شود و سرمایههای اجتماعی از دست رفته نیز به نوعی احیا شوند.
میرکاظمی گفت: در استانهای مختلف طرحها و پروژههای متعدد معطل مانده که در تکمیل آنها قطعا از این توان استفاده خواهیم کرد.
عمده مطالبه مردم حول محور معیشت است
رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: ما در جنگ نابرابر با استکبار جهانی و تحریمهای ظالمانه آنها قرار داریم و هر روز نیز بر این فشار و تهدید افزوده میشود.
میرکاظمی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: در این وضعیت ما راه چارهای جز تقویت زیرساختها و توسعه اشتغال و تولید نداریم و در کنار آن قطعا از طرحهای زیربنایی در حوزه تأمین برق، انرژی و راه استقبال میکنیم.
وی وجود معادن، صنایع و کشاورزی سودآور را در این استان به عنوان ظرفیت عظیم توسعهای یادآور شد و اضافه کرد: در بررسی نامههایی که به نهاد ریاست جمهوری میرسد، عمده خواستههای مردم از اشتغال به سمت معیشت رفته چرا که جمعیت فعال کشور ۱.۵ میلیون نفر کمتر شده است.
میرکاظمی بیان کرد: این افراد با پشیمان شدن از اشتغال به سایر فعالیتها روی آوردند به طوری که در هشت سال اخیر دو هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان هزینه در بخشهای مختلف انجام شده است.
وی ادامه داد: دولت قبلی ۱۰ هزار میلیارد تومان در رسید اوراق برای ما به یادگار گذاشته که در پنج سال آینده همین فرآیند را در پرداخت سررسید اوراق شاهد خواهیم بود و این امر قطعا دست و پای دولت را خواهد بست.
رئیس سازمان برنامه و بودجه تورم ۲۲ درصدی، سرمایهگذاری منفی و رشد چهار دهم اقتصاد کشور را حاصل بیتدبیری در سالهای گذشته اعلام کرد و گفت: در کنار این امر استهلاک و برخی هدر رفت منابع را نیز در حوزههای مختلف شاهد هستیم و بهتر است با تدبیری مناسب در بودجه سال آینده وضعیت را به سمت با ثبات اقتصادی حرکت دهیم.
میرکاظمی در پایان افزود: به هیچ وجه نباید اقتصاد را شرطی کرد بلکه بهتر است به دور از نگاه به مذاکرات خارج از کشور در گرهگشایی مشکلات مردم گام برداریم.
منبع: ايسنا
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0