تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 5 آگوست 2021 - 13:10
کد خبر : 69506

تاثیرات مثبت یوگا بر زایمان

تاثیرات مثبت یوگا بر زایمان

نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد که انجام تمرینات یوگا بر میزان القاء زایمان طبیعی زنان باردار تأثیر معناداری می‌گذارد. به گزارش ایسنا، در طول حیات هر زن دوران بارداری مرحله‌ای است که تأثیرات عمیقی بر زندگی او بر جای می‌گذارد و با تغییرات جسمی و روانی همراه است. در این دوران توجه به سلامت جنین اهمیت

 تاثیرات مثبت یوگا بر زایمان

نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد که انجام تمرینات یوگا بر میزان القاء زایمان طبیعی زنان باردار تأثیر معناداری می‌گذارد.

به گزارش ایسنا، در طول حیات هر زن دوران بارداری مرحله‌ای است که تأثیرات عمیقی بر زندگی او بر جای می‌گذارد و با تغییرات جسمی و روانی همراه است. در این دوران توجه به سلامت جنین اهمیت ویژه‌ای دارد. همچنین،‌ ورزش در دوران بارداری یکی از راه‌های مناسب برای کاهش عوارض بارداری از جمله بی‌خوابی، احساس خستگی، افزایش بی‌رویه وزن مادر، دردهای پشت و پایین کمر، دردهای لگنی، یبوست، عدم کنترل ادرار، افزایش فشارخون، دیابت حاملگی، افسردگی و اضطراب است.
نتایج یک پژوهش که توسط دانشگاه علوم پزشکی قزوین انجام شده، نشان می‌دهد، یوگا در دوران بارداری به مادران باردار اجازه می‌دهد ارتباطات خود را با ذهن، بدن، روح و جنین ایجاد کنند. انجام یوگا در دوران بارداری می‌تواند خطر ابتلا به زایمان زودرس، محدودیت رشد داخل رحمی و پره اکلامپسی (فشار خون بالای بارداری) را کاهش دهد، همچنین باعث کاهش احتمال تولد سزارین اورژانسی و خطر مرگ جنین ناشی از آن می‌شود.
با توجه به اینکه یوگا بارداری، تکنیکی غیر تهاجمی با عوارض جانبی اندک است و از طرفی تاکنون مطالعه‌ای مبنی بر عوارض جانبی یا اثرات منفی ورزش یوگا بر مادران باردار توسط محققان پژوهش یافت نشده و اینکه یوگا توسط اکثر زنان باردار قابل اجرا است، این مطالعه با هدف بررسی تاثیر هاتا یوگا بر پیامدهای زایمان، پیامد بارداری و پیامد نوزاد انجام شده است.
نتایج نشان داد که تمرینات یوگا بر میزان القاء زایمان طبیعی بارداران در گروه آزمون تاثیر معناداری دارد.
این پژوهش که توسط  لیلا دهقانکار و با همکاری لیلی یکه فلاح، پیمان نامدار، فرشته گلستانه، صغری طاهری و فرحناز محمدخانیها انجام شده‌،‌ ثابت کرد: در گروه هاتا یوگا(82.9 درصد) و در گروه کنترل (65.7 درصد) زایمان طبیعی داشتند و مابقی به دلایلی مختلف سزارین اورژانسی انجام دادند که بین دو گروه از نظر آماری اختلاف معنی داری وجود داشت.
همچنین تمرینات یوگا بر وزن نوزادان زنان نخست زا تاثیر معنی داری داشت. با توجه به یافته‌ها؛ میانگین مدت زمان زایمان از شروع درد تا زایمان طبیعی در گروه هاتا یوگا  3.1±0.96 و در گروه کنترل 4.91±1.53 بود که از لحاظ آماری اختلاف معنی داری وجود داشت. پیشنهاد می‌شود مطالعه‌ای با حجم نمونه بیشتر با در نظـرگـرفتن سـایر عوامـل مـؤثر بـر پیامدهای زایمان و نوزادان و اســتفاده از مقیــاس‌هــای دیگر انجام شود.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها