تاریخ انتشار : جمعه 20 آگوست 2021 - 16:04
کد خبر : 3973

عدم امکان تغییر رشته، کار را برای دانشجو سخت می‌کند

عدم امکان تغییر رشته، کار را برای دانشجو سخت می‌کند

معاون آموزشی دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه امکان تغییر رشته برای دانشجویان دانشگاه‌های کشور وجود ندارد، گفت: برای جبران، ما برای مهر ماه بسته‌های آموزشی را برای دانشجویان در نظر گرفته‌ایم،تا در صورت تمایل، واحدهای رشته‌های دیگر را نیز آموزش ببینند. دکتر محمدحسین کریمیان ضمن بیان این مطلب اظهار کرد: دانشگاه امیرکبیر از حدود ۱۲-۱۰

عدم امکان تغییر رشته، کار را برای دانشجو سخت می‌کند

معاون آموزشی دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه امکان تغییر رشته برای دانشجویان دانشگاه‌های کشور وجود ندارد، گفت: برای جبران، ما برای مهر ماه بسته‌های آموزشی را برای دانشجویان در نظر گرفته‌ایم،تا در صورت تمایل، واحدهای رشته‌های دیگر را نیز آموزش ببینند.

دکتر محمدحسین کریمیان ضمن بیان این مطلب اظهار کرد: دانشگاه امیرکبیر از حدود ۱۲-۱۰ سال پیش، گرایش‌های میان رشته‌ای که برای دانشجویان مفید بوده است را داشته است که از میان آنها می‌توان به رشته‌های “سازه‌های دریایی”،”مکاترونیک” و “خوردگی” اشاره کرد. البته در حال حاضر تقاضا برای گرایش‌های دیگر هم وجود دارد که در حال بررسی هستیم.

وی با تاکید بر اینکه تلاش ما افزایش کیفی این رشته‌ها است،‌ادامه داد: ما تلاش می‌کنیم رشته‌هایی را اضافه کنیم که در جامعه و در بخش فنی جامعه کاربرد و متقاضی دارد. ما در کشور، در این حوزه ابتدای راه هستیم، اما باید توجه داشت که تنها مباحث علمی و آموزشی را نباید مدنظر قرار داد، بلکه باید فرهنگ‌سازی را نیز مورد توجه قرار داد.

کریمیان با اشاره به مقطع کارشناسی گفت: در مقطع کارشناسی،‌برای اینکه بتوانیم دانشجویان را آزاد بگذاریم تا بتوانند خارج از رشته خود،‌مهارت و تخصصی را تجربه کنند،‌ شرایطی را فراهیم کردیم. بدین ترتیب،‌دانشجویان دانشگاه امیرکبیر می‌توانند در دوره کارشناسی از ۱۴۰ واحد، ۱۵ واحد درس تخصصی دریافت کنند. این ۱۵ واحد را می‌توانند از گرایش‌ها یا رشته‌های دیگر نیز انتخاب کنند. به عنوان مثال،‌دانشجوی مهندسی مکانیک،‌ ۱۲۵ واحد را در رشته خودش می‌گذارند و برای ۱۵ واحد دروس اختیاری خود می‌تواند یا از رشته خود و یا از رشته‌های دیگر مثلا، مهندسی پزشکی انتخاب کند. البته این ۱۵ واحد اختیاری،‌ در غالب بسته‌های ۱۵ واحدی است که دانشگاه از قبل تعیین کرده است. حسن این کار این است که دانشجو اجازه مانور دارد و اگر به رشته‌های دیگر نیز علاقه‌مند است، می‌تواند آموزش ببیند و دانشجو در خصوص گرایش‌های بین رشته‌ای ترغیب می‌شود.

وی تصریح کرد: اینکه دانشجویان در ایران به راحتی، اجازه تغییر رشته ندارند و اجازه انصراف برای دانشجو به راحتی فراهم نیست، شرایط را برای آنها سخت می‌کند. که البته این شرایط برای پسران سخت‌تر است چراکه آنها مجبور به گذراندن خدمت سربازی نیز هستند و باید برای تغییر در رشته خود،‌ مجددا در کنکور شرکت کنند که ممکن است قبول هم نشوند.

معاون آموزشی دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: در این دانشگاه فرآیند ترغیب دانشجویان به گرایش‌های میان رشته‌ای را انجام داده‌ایم و از سال ۹۶، انتخاب این بسته‌های ۱۵ واحدی را اعمال کرده‌ایم. در مهر ماه سال جاری نیز در کنار ثبت‌نام،‌ثبت‌نام بسته‌های ۱۵ واحدی نیز خواهیم داشت. یعنی دانشجویانی که به انتخاب دروس اختیاری رسیده‌اند،‌می‌توانند بسته‌های ۱۵ واحدی دلخواه خود را انتخاب کنند. البته انتظار ما این است که حدود ۹۰ تا ۹۵ درصد دانشجویان بسته‌های دانشکده خود را دریافت کنند.چراکه دریافت بسته‌های ۱۵ واحدی از رشته‌های دیگر،‌ کاری سخت است و دانشجو باید دروس زیادی را بخواند تا با رشته‌ای جدید آشنایی پیدا کند. به هر حال این فرآیند برای دانشجویی که در کارشناسی ارشد در رشته‌ای دیگر تحصیل خواهد کرد، بسیار کمک‌کننده و مفید است.

کریمیان در رابطه با رشته‌های کم‌ تقاضا گفت: رشته کم تقاضا از جایی مشخص می‌شود که رتبه ورودی پایینی دارد. وقتی رتبه ورودی پایین باشد، آن رشته کم تقاضا می‌شود. البته باید توجه داشت اگر رشته‌ای کم تقاضا باشد، لزوما رشته کم اهمیتی نیست. پس نمی‌توان رشته کم تقاضا را حذف کرد. چراکه اگر این رشته‌های کم تقاضا حذف شوند، صنعت دچار مشکل می‌شود. در دانشگاه امیرکبیر نیز رشته‌های کم تقاضا وجود دارد ولی تعداد آنها بسیار کم است. بنابراین ما تلاش می‌کنیم این رشته‌ها را جذاب کنیم‌ و در این راستا برنامه‌هایی داریم.

وی با بیان اینکه دانشجو باید در دوره کارشناسی مهارت‌های کاری کسب کند، اظهار کرد: در دوره تحصیلات تکمیلی، تمرکز بیشتر در مسائل علمی و تحقیقاتی است ولی در دوره کارشناسی، یک یا دو واحد کارآموزی داریم که دانشجو وارد صنعت می‌شود و کار یاد میگیرد. ولی این یک یا دو واحد کارآموزی به دلایل مختلف، کارایی خود را از دست داده است. یعنی صنایع نمی‌توانند برای این تعداد بالای دانشجو دوره‌های کارآموزی درست کنند.

وی ادامه داد: به این ترتیب، ما دوره‌های کارورزی در صنعت تعریف کرده‌ایم که  دوره‌ای به نام دوره “کوآپ” یا “کارورزی” را تشکیل داده‌ایم تا بین دانشگاه و صنعت همکاری ایجاد شود. بر این اساس،‌دانشجویی که ۴ سال درس می‌خواند، می‌تواند تا ۵ سال در دانشگاه بماند و این یک سال اضافی را با شرکت‌ها همکاری کند. حضور در دوره “کوآپ” به انتخاب دانشجو، در یک سال از این ۵ سال اتفاق می‌افتد. به نحوی‌که دانشجو ۴ سال را درس می‌خواند و یک سال در دوره کوآپ شرکت می‌کند . شرکت در این دوره نیز صرفا در سال آخر نیست و دانشجو می‌تواند در سال دوم یا سایر سنوات آموزشی در این دوره شرکت کند.

معاون آموزشی دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: دانشجویانی که در دروه کوآپ شرکت کرده‌اند، وارد شرکت‌ها و صنایع می‌شوند و در این شرکت‌ها کار می‌کنند و حقوق می‌گیرند. البته یک سال حضور در این دوره دو بخش است و در دو بازه زمانی ۶ ماهه و دو تابستان سپری می‌شود.

کریمیان با تاکید بر اینکه در این دوره‌ها کیفیت از اهمیت بالایی برخوردار است، افزود: در بهمن ماه حدود ۱۵ نفر از دانشجویان را به این دوره‌ها فرستادیم و این دانشجویان، تا آخر تابستان، ۷ ماه در صنعت می‌گذرانند و پس از آن دوباره به دروس خود می‌پردازند تا اینکه ۷ ماه بعدی را سال بعد بگذارنند. حدود ۲۰ نفر از دانشجویان نیز از اول تابستان دوره‌های کوآپ خود را آغاز کرده‌اند این دوره را تا ترم بعد ادامه می‌دهند. تعدادی از دانشجویانی که دوره‌های خود را گذراندند با استقبال شرکت‌ها مواجه شدند و این شرکت‌ها خبر از جذب این دانشجویان دادند. دانشجویان نیز از این دوره‌ها بسیار راضی هستند. چراکه در این دوره ها کار جدی انجام می‌دهند.

معاون آموزشی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در پایان خاطرنشان کرد: به طور کل، دانشجویان ما دو دسته هستند، دانشجویانی که قصد خروج از کشور را دارند و دانشجویانی که اساسا قصد دارند در کشور و کنار خانواده بمانند و به آبادانی ایران کمک کنند. اگر امکانات اشتغال در کشور باشد، این دانشجویان در کشور می‌مانند. هدف ما از دوره‌های کارورزی نیز این است که برای تعدادی از این دانشجویان که تمایل دارند در کشور کار کنند، شرایطی فراهم کنیم که مهارت‌ لازم را بیاموزند و برای آنها کار فراهم باشد.

منبع: ايسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها