رییس پیشین صداوسیما حالا برای وزارت در حوزه ای پیشنهاد شده است که این روزها به واسطه شرایط کرونا، به اعتقاد کارشناسان و فعالانش به سختی نفس می کشد. او اخیرا با ارائه برنامه های پیشنهادی در حوزه صنایع دستی، یکی از اصلی ترین راه های برون رفت از این وضعیت را «بازتعریف صنایع دستی از یک محصول صرفا تزئینی به محصولی کاربردی» می داند.
ضرغامی یک دهه در فاصله سال های ۸۳ تا ۹۳ ریاست صداوسیما را عهده دار بود و پس از آن به عنوان یکی از اعضای شورای عالی فضای مجازی و شورای عالی انقلاب فرهنگی ارتباطش با دنیای فرهنگ و رسانه را حفظ کرد. فعالیت در حوزه سینما و مجلس در دولت های گذشته از دیگر سوابق او به شمار می آید اما حوزه پیشنهادی در دولت سیزدهم، تجربه ای جدید در کارنامه مدیریتی سیدعزت الله ضرغامی محسوب می شود.
او روز گذشته با اعلام برنامه هایش در حوزه صنایع دستی، تلاش کرده است، اهمیت و ظرفیت های این حوزه را با ارائه آمار و ارقام یادآور شود.
در برنامه ارائه شده توسط ضرغامی به وجود ۲۹۶ رشته فعال در حوزه صنایع دستی، ۱۴ شهر و روستای ثبت جهانی و ۵۲ شهر و روستای ثبت ملی اشاره و این عدد گویای ظرفیتهایی برشمرده شده است که توانایی پیشرانی این هنر صنعت را نشان میدهد.
و اینکه بیش از ۷۰ درصد از شاغلان و فعالان این حوزه را زنان تشکیل میدهند. عددی که به باور وی ویژگی صنایع دستی به عنوان «بهترین ابزار برای ایجاد تعادل بین کار و زندگی» را نمایندگی می کند.
دیگر رقم اشاره شده در این برنامه، وجود ۳۷۰ رشته از ۴۶۰ رشته صنایع دستی جهان در ایران است؛ عددی که بر ظرفیت های این هنر صنعت به عنوان یک نقطه قوت تاکید دوباره دارد.
اما نکته مهم در برنامه وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، «رایج شدن کپیبرداری از صنایع دستی اصیل ایرانی» است و از آن به عنوان «تهدیدی جدی» برای این حوزه نام برده شده است. و این در حالی است که عنوان شده، «رقبای جهانی میتوانند هزینه تمامشده پایینتری برای صنایع دستی داشته باشند».
اینکه از ایران به عنوان سی و نهمین صادرکننده صنایع دستی جهان یاد می شود با وجود اینکه سومین تولیدکننده صنایع دستی جهان است، نکته دیگری است که در برنامه ضرغامی به آن اشاره شده و در ادامه بر برندسازی محصولات صنایع دستی در سطح ملی و جهانی تاکید می شود.
اما وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای تحول در عرصه صنایع دستی پیشنهادهایی دارد که «جدیت در اجرای قانون سال ۹۶ در حمایت از هنرمندان، استادکاران و فعالان صنایع دستی» و «اجرای برنامههای مؤثر تشویقی برای چهرههای ماندگار در حوزه هنرهای سنتی» بخشی از آن است.
او برای تحول به حمایت از استارتآپها و کسبوکارهای نوپا در حوزه صنایع دستی می اندیشد و تسهیل عرضه و تقویت تقاضای محصولات صنایعدستی را راهی برای دستیابی به این مهم معرفی می کند.
برای اطلاع از برنامههای سیدعزتالله ضرغامی در حوزه صنایع دستی میتوانید جداول زیر را مطالعه کنید:
برای دریافت کامل برنامه های وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اینجا را کلیک کنید.
منبع: ايسنا