اخبار 24

نگاهی به عملکرد انجمن‌های علمی دانشجویی دانشگاه تهران در سال ۱۳۹۹

نگاهی به عملکرد انجمن‌های علمی دانشجویی دانشگاه تهران در سال ۱۳۹۹

انجمن‌های علمی دانشجویی دانشگاه تهران حتی با وجود محدویت‌های ناشی از شیوع ویروس کرونا، با استفاده از ظرفیت فناوری اطلاعات و فضای مجازی در حوزه‌های مهارت‌آموزی و ترویج علم و فناوری فعالیت‌های ارزشمندی را انجام دادند.

به گزارش باشگاه دانشجویان ایسنا، انجمن‌های علمی دانشجویی به‌عنوان بزرگترین تشکل دانشجویی با هدف مشارکت دانشجویان در فعالیت‌های علمی تخصصی برای هر کدام از رشته‌های تحصیلی دانشگاه ایجاد شده است. کار ویژه اصلی فعالیت انجمن‌های علمی دانشجویی ترویج علم و فناوری، کمک به تقویت ارتباط دانشگاه و جامعه و آموزش مهارت‌های تخصصی برای آماده‌سازی دانشجویان برای ورود به کسب و کار بعد از دانش‌آموختگی است.

تجربه نشان داده است که تمام فعالان انجمن‌های علمی دانشجویی به عنوان افرادی موفق وارد بازار کار و جامعه شده‌اند. همچنین در طول دوران تحصیل نیز از دانشجویان و موفق نخبه دانشگاه بوده‌اند. دلیل این امر هم داشتن مهارت‌های کار گروهی، تبدیل ایده به عمل، مدیریت رویداد، تفکر انتقادی و مهارت‌های ارتباطی است که در طول دوران فعالیت در انجمن‌های علمی دانشجویی کسب کرده‌اند. هر دانشجوی دانشگاه تهران بسته به رشته تحصیلی خود می‌تواند در یکی از انجمن‌های علمی دانشجویی دانشگاه عضو شده و فعالیت کند.

در سال ۱۳۹۹، تعداد ۱۲۴ انجمن علمی دانشجویی در دانشگاه تهران فعال بودند و ۶۸۴۰ دانشجو در این انجمن‌ها فعالیت داشتند. یکی از اتفاقات مهم کسب جایگاه نخست در دوازدهمین جشنواره بین‌المللی حرکت بود.

در طول سال ۱۳۹۹، فعالیت‌های متعددی توسط انجمن‌های علمی دانشجویی شامل ۱۸۰ رویداد علمی و ترویجی و ۲۳۰ کارگاه آموزشی مهارت آموزی برگزار شد. در رویدادها و کارگاه‌های آموزشی ۲۵۶۵۰ نفر شرکت داشتند. همچنین انجمن‌های علمی دانشجویی توانستند ۷۰ نشریه الکترونیک منتشر کنند. با هدف تقویت فعالیت‌های علمی تخصصی انجمن‌های علمی دانشجویی در حال حاضر ۱۱۹ عضو هیأت علمی با انجمن‌های علمی دانشجویی به‌عنوان استاد مشاور همکاری دارند.

از مهم‌ترین برنامه‌های انجمن‌ها می‌توان به برگزاری انتخابات شورای مرکزی انجمن‌ها در مهر و آبان، جشنواره درون دانشگاهی حرکت، مسابقه ارائه سه دقیقه‌ای پایان‌نامه دانشجویی، ششمین دوره مسابقه سخنرانی‌های ترویجی دلتا، کارگاه‌های آموزشی مهارت آموزی، جلسات وبیناری هم‌اندیشی با انجمن‌های علمی، جلسه هم‌اندیشی با استادان مشاور انجمن‌ها و تدوین دستورالعمل اجرایی تأسیس و فعالیت انجمن‌های علمی دانشجویی دانشگاه تهران اشاره کرد.

دانشجویان علاقمند برای عضویت و فعالیت در انجمن‌های علمی دانشجویی دانشگاه تهران می‌توانند به سامانه جامع فرهنگی و اجتماعی نگارستان به آدرس cultural.ut.ac.ir مراجعه کنند.

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *