تاریخ انتشار : دوشنبه 9 آگوست 2021 - 14:35
کد خبر : 71702

کاهش هزار درصدی آتش‌سوزی مراتع درهمدان

کاهش هزار درصدی آتش‌سوزی مراتع درهمدان

 مدیرکل منابع طبیعی استان همدان به وضعیت آتش‌سوزی مراتع استان اشاره کرد و گفت: در سال‌جاری با کاهش هزار درصدی آتش‌سوزی‌ در مراتع استان  نسبت به سال قبل مواجه بوده‌ایم. اسفندیار خزائی با حضور در دفتر ایسنا به مناسبت روزخبرنگار، ضمن تبریک این روز، افزود: امسال پنج فقره آتش‌سوزی به مساحت پنج هکتار رخ داده

کاهش هزار درصدی آتش‌سوزی مراتع درهمدان

 مدیرکل منابع طبیعی استان همدان به وضعیت آتش‌سوزی مراتع استان اشاره کرد و گفت: در سال‌جاری با کاهش هزار درصدی آتش‌سوزی‌ در مراتع استان  نسبت به سال قبل مواجه بوده‌ایم.

اسفندیار خزائی با حضور در دفتر ایسنا به مناسبت روزخبرنگار، ضمن تبریک این روز، افزود: امسال پنج فقره آتش‌سوزی به مساحت پنج هکتار رخ داده در حالیکه در سال قبل ۳۸ فقره آتشسوزی به مساحت ۸۶ هکتار را تجربه کردیم.
وی تأکید کرد: البته تا قبل از سال ۹۵ آتش‌سوزی‌ها در سطح استان بیشتر از ۵۰۰ هکتار بود اما خوشبختانه با اقدامات صورت گرفته توسط سازمان منابع طبیعی و جلسات متعددی که با سازمان‌های مدیریت بحران، محیط زیست، شهرداری، آتش‌نشانی، هلال احمر و هیئت کوهنوردی برگزار شد، آتش‌سوزی‌ها به مقدار قابل توجهی کاهش پیدا کرد.
خزائی با اشاره برعلت وقوع آتش‌سوزی‌ در مراتع استان، اظهار کرد: تنها پنج درصد آتش‌سوزی‌ها منشأ طبیعی مانند صاعقه داشته و ۹۵ درصد دیگر منشأ انسانی دارد برای مثال اختلافات محلی، آتش سیگار و آتش روشن کردن گردشگران در طبیعت از دلایل عمده آتش‌سوزی مراتع است.
این مقام مسئول با اشاره برعوامل مؤثر در کاهش آتش‌سوزی‌ها، خاطرنشان کرد: استان به ۲۰ بلوک حفاظتی تقسیم وهر قسمت به نیروی‌های حفاظتی مربوطه داده شد و در این راستا اقداماتی مانند همکاری با همیاران طبیعت ، برگزاری کلاس‌های آموزشی برای مرتع‌داران و همکاری با بسیج سازندگی برای دیده‌بانی صورت گرفت.
خزائی به امکانات گروه‌های اطفاء حریق اشاره کرد و گفت: در سطح استان ۱۰ گروه اطفاء حریق وجود داشته که امکاناتی مانند دمنده‌ها، آتش‌کوب‌ها و شن‌کش‌ها در اختیار این نیروها قرار گرفت.
مدیرکل منابع طبیعی استان همدان با تأکید بروضعیت بحرانی استان همدان در سال‌جاری، تصریح کرد: امسال به دلیل خشکسالی میزان آب موجود در بافت‌های گیاهی در کمترین مقدار خود بوده و گیاهان در ضعف فیزیولوژیک خود قرار دارند بنابراین احتمال وقوع آتش‌سوزی بسیار زیاد است، به همین دلیل جنگل‌های استان را تحت مراقبت ۱۰۰ درصدی قرار داده و در کنار آن در مکان‌های مورد نیاز آتش‌بُر نصب شده است.
وی در پایان با اشاره بر اینکه آتش‌سوزی بلای خانمان‌سوز جنگل در مناطق خشک و نیمه‌خشک است، افزود: چندین سال زمان نیاز است که یک نهال به یک درخت تنومند و مثمر تبدیل شود و تنها یک کبریت کافیست تا این درخت به راحتی در چندین ساعت از بین برود، بنده از مردم عزیز خواستار حفاظت از محیط زیست استان هستم.
منبع: ايسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها