آخرین وضعیت کرونا در کشور / ایران در جایگاه ۳۲ واکسیناسیون علیه کووید
روند بیماری کرونا در کشور و در موج چهارم، همچنان رو به نزول است و نقشه کشورمان نارنجی رنگ شده است. البته هنوز وضعیت به ثبات نرسیده و شرایط برخی استان ها نگران کننده است؛ اما وزارت بهداشتی ها معتقدند که با رعایت پروتکل های بهداشتی و البته تسریع روند واکسیناسیون می توان این روند نزولی را حفظ کرد…
به گزارش ایسنا، تاکنون در جهان ۱۶۲ میلیون و ۵۲۵ هزار و ۵۸۸ نفر به کرونا مبتلا شدهاند که از این تعداد ۳ میلیون و ۳۷۱ هزار و ۴۹ تن جان باختهاند. در کشورمان نیز تا روز گذشته طبق آخرین آمار رسمی، مجموع بیماران کووید۱۹ به 2 میلیون و ۷۳۹ هزار و ۸۷۵ نفر رسیده و متاسفانه از این تعداد ۷۶ هزار و ۶۳۳ نفر از هموطنانمان جانشان را از دست دادهاند.
البته باید توجه کرد که در حال حاضر به گفته وزارت بهداشتیها روند بیماری در کشور رو به نزول گذاشته است، اما این روند نزولی بسیار شکننده است؛ چراکه عمده مناطق کشور در وضعیت نارنجی قرار دارند و کوچکترین غفلتی میتواند مجددا آتش بیماری را شعلهور کند. به گفته وزارت بهداشتیها تلاشهای کادر بهداشت و درمان، رعایت پروتکلها از سوی مردم در ماه مبارک رمضان و در عین حال تسریع روند واکسیناسیون در کشور از دلایل مهم نزولی شدن موج بلند چهارم کرونا در کشور است.
ایران در جایگاه ۳۲ واکسیناسیون علیه کرونا
باید توجه کرد که بسیاری از کشورها واکسیناسیون علیه کرونا را آغاز کردهاند. در ایران نیز روند واکسیناسیون افزایشی است. واکسیناسیون کرونا در کشور با وجود تمام فراز و نشیبها در روند خرید واکسن و بدعهدی شرکتها و کشورهای سازنده واکسن در تحویل به موقع واکسنهای خریداری شده، از 21 بهمن ماه 99 با اولویت کادر درمان آغاز شد و از روز سهشنبه هفتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ نیز فاز دوم آن با اولویت سالمندان آغاز شده و طبق قول وزارت بهداشتیها قرار است تا انتهای خرداد ماه تزریق واکسن کرونا به سالمندان کشور به پایان برسد.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، باید توجه کرد که در بین ۳۹ کشوری که تا تاریخ چهارشنبه ۲۲ اردیبهشت ماه بیشترین میزان تزریق واکسن کرونا را داشتهاند، ایران در جایگاه ۳۲ قرار گرفته است. در عین حال کشورهای انگلیس، امارات متحده عربی، بحرین، آمریکا و… در ردههای بالای این جدول قرار دارند. البته باید توجه کرد که تاکنون تنها ۸.۷ درصد مردم جهان علیه کووید-۱۹ واکسینه شدهاند.
بنابر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، در کشور ما نیز تا کنون یک میلیون و ۷۵۶ هزار و ۹۵ نفر دُز اول واکسن کرونا و ۳۵۲ هزار و ۶۲۶ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به دو میلیون و ۱۰۸ هزار و ۷۲۱ دُز رسید.
۳ شهر قرمز کرونایی در کشور
در هر حال در حال حاضر طبق آخرین اطلاعاتی که از سوی وزارت بهداشت منتشر شده، با توجه به دلایلی که ذکر شد، با عبور کشور از موج چهارم کرونا، شهرستانهای قرمز به ۳ مورد کاهش یافت و اکنون شهرهای قرمز کرونایی شامل شهر سلماس در استان آذربایجان غربی، شهر قلعه گنج در استان کرمان و شهر پارسیان در استان هرمزگان است. در عین حال ۲۶۲ شهر در وضعیت نارنجی و ۱۸۳ شهر در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.
از طرفی به گفته دکتر علیرضا رییسی- سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا و معاون بهداشت وزارت بهداشت، با توجه به خطر جهشهای هندی و آفریقایی ویروس کرونا که ۶۰ مورد از آنها در کشور هم شناسایی شده است، استانهای جنوبی و شرقی مانند سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان، بوشهر، خوزستان و حتی خراسان جنوبی باید بیش از پیش مراقبت کنند.
در عین حال باید توجه کرد که از ۱۷ تا ۲۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰، در کشور تعداد موارد سرپایی مثبت شناسایی شده، بالغ بر ۹۵۷۱۹ مورد بوده است. همچنین تعداد بستریهای جدید ۱۶۲۷۰ مورد بوده است و طی این مدت ۲۳۱۲ مورد نیز در کشور به دلیل کرونا فوت کردهاند.
در هفته اخیر در مقایسه با هفته ماقبل، کاهش ۱۵.۲ درصدی در تعداد موارد بستری، کاهش ۹.۵ درصدی در تعداد موارد مرگ و میر ناشی از کرونا و کاهش ۱۶.۶ درصدی در تعداد موارد سرپایی مثبت را شاهد بودهایم.
تهران
در استان تهران نیز از ۱۷ تا ۲۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰، تعداد موارد سرپایی شناسایی شده، ۱۰۵۶۶ نفر بوده است، ۴۰۱۱ نفر بستری جدید داشتیم و متاسفانه ۴۶۷ نفر نیز فوت کردهاند. در تهران نیز در هفته اخیر، نسبت به هفته ماقبل، تعداد موارد بستری نسبت به هفته ماقبل کاهش معنی داری نداشته و کمتر از نیم درصد بوده است. در عین حال شاهد افزایش ۱۶.۷ درصدی در تعداد موارد فوتی و کاهش حدود ۴ درصدی در تعداد موارد سرپایی مثبت بودهایم.
در عین حال در تهران در هفته اخیر موارد بستری با سیر بطئی کاهش یافته، اما فوت تهران ناگهان افزایش یافته است. بروز موارد بستری هنوز از متوسط کشوری بالاتر است و مرگ و میر هم از متوسط کشور بیشتر شده است.
البرز
در استان البرز روند بستری و فوت در هفته اخیر کاهش داشته است، اما بروز موارد بستری و میزان مرگ و میر از متوسط کشوری بیشتر است.
استانهای نگرانکننده
در ادامه نگاهی به وضعیت استانهایی میاندازیم که از سوی وزارت بهداشت اعلام شده باید مراقبت بیشتری داشته و نگرانی از بابت شیوع بیماری در آنها بیشتر است:
خوزستان
موارد بستری استان خوزستان در این هفته کاهش یافته و روند فوت نیز کاهش یافته است. البته همچنان بروز موارد بستری و مرگ و میر استان از متوسط کشوری بالاتر است.
آذربایجان غربی
در آذربایجان غربی در هفته اخیر روند بستری و فوت کاهش یافته است. بروز موارد بستری اندکی از متوسط کشور کمتر شده است، اما مورتالیتی از متوسط کشور اندکی بیشتر است.
بوشهر
در این استان نیز روند بستری و فوت کاهش یافته و میزان بروز موارد بستری و میزان مرگ و میر از متوسط کشوری کمتر شده است.
هرمزگان
در استان هرمزگان موارد بستری مجددا افزایش یافته و موارد فوتی هم ثابت مانده است. بروز موارد بستری و میزان مرگ و میر از متوسط کشوری کمتر است.
کرمان
در هفته اخیر در استان کرمان روند بستری کاهشی بوده، اما فوت افزایش یافته است. بروز موارد مرگ و میر و بستری از متوسط کشوری کمتر است.
خراسان جنوبی
در این استان در هفته اخیر کاهش موارد بستری مشاهده میشود، اما فوت ثابت مانده است. بروز موارد بستری و مرگ و میر از حد متوسط کشور کمتر است.
سیستان و بلوچستان
در هفته اخیر روند بستری افزایش و فوت کاهش یافته است. بروز موارد بستری و مورتالیتی در این استان همچنان از متوسط کشوری کمتر است.
انتهای پیام
منبع:ایسنا