![تولید سالانه ۶۰۰ هزار بذر و نهال توسط شرکت بذر و نهال رضوی](https://cdn.ilna.ir/thumbnail/WHVTIMRpp9ZU/_CiLgCD_x4m1X4vBXmeYxnwvBKd2o-upCBoRpuXWWQ3xVYIwBtE8SJc5CgG8w1SR1HhaeHPcWe7Z4QQxwQ5aCRdsFTrhUUO0zUrK4mUkOJ8kEG5laJSr-bOqnPFeQ-PyoeiRe30dZ2bmhib2-qukSQ96qHB4I0Vp-Cq3ZGGASJ2ZQ9z3ngKHlp88l3j__OcplKk23rQPm6JiXGwTB9s9L2scVljQvtf9vbuEeMfCU1gXHyj9VeSPolIvRqLV-NQR/hand-planting-seeding-growing-step-in-garden-with-sunshine_34152-535.jpg)
به گزارش ایلنا از مشهد، محمد هاشم زاده روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: پارسال ۱۲ هزار کشاورز به شرکت بذر و نهال رضوی برای خریداری نهال مراجعه کردند که دستکم ۴۰۰ هزار نهال از این شرکت خریداری شد.
وی اظهار داشت: بر اساس آمارها سالانه ۲۵۰ میلیون دلار برای واردات بذر صیفی و سبزی در کشور هزینه میشود و ۹۹ درصد بذر مصرفی سبزی و صیفی وارداتی است.
مدیر عامل شرکت بذر و نهال رضوی با اشاره به بذر وارداتی و مشکلات امنیت غذایی اظهار داشت: بیش از نیمی از شرکت ها و تولیدکنندگان بذر و نهال نیز آمریکایی و اسرائیلی یا وابسته به این دو کشور هستند و خودکفایی در این زمینه ضروری است.
وی با بیان اینکه تولید بذر هیبرید سبزی و صیفی از اولویت های شرکت بذر و نهال رضوی است، افزود: این موضوع نیازمند سرمایه گذاری زیاد و همچنین زمانبر است.
هاشم زاده گفت: به دنبال راهاندازی کارخانه بذر با جدیدترین فناوریها با یکی از کشورهای اروپایی هستیم که طبق برآورد انجام شده ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار یورو سرمایه نیاز دارد و نیازمند تسهیلات دولتی است تا هرچه زودتر به مرحله اجرا برسد.
رئیس هیات مدیره شرکت بذر و نهال رضوی هم بیان کرد: مهمترین خطر بذر وارداتی نابودی “ژِرم پلاس” بذر گیاهان داخلی است.
سید حسین نعمتی ادامه داد: ما نیازمند ایجاد بانک ژن و بانک بذر هستیم که در زمینه تولید سبزی و صیفی وابسته به کشورهای دیگر نباشیم.
وی با بیان اینکه اولویت شرکت بذر و نهال رضوی تولید بذر سبزی و صیفی و گیاهان زراعی است، گفت: تولید بذر از نظر امنیت غذایی اهمیت فراوانی دارد و آستان قدس به منظور بی نیازی از واردات بذر اقدامات مختلفی در حال اجرا دارد.
انتهای پیام/